Domeinnaam

Domeinnaam

NY, USA - DECEMBER 16, 2019: Homepage of aliexpress website on the display of PC, url - aliexpress.com.

Het ontwikkelen van een website is een ding, maar voordat je een website gaat ontwikkelen is het van belang dat je een goede domeinnaam hebt. De domeinnaam is namelijk de basis van je organisatie, maar ook voor je online vindbaarheid van de website. Om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Maar waar moet je allemaal op letten als het gaat om een domeinnaam. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten die je moet meenemen in de overweging van een domeinnaam. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken en dat is natuurlijk erg prettig.

Zoekwoorden in een domein

Als je op zoek gaat naar een domein is het van belang dat je ook denkt aan de vindbaarheid van je toekomstige website. Om deze reden is het goed om de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden te verwerken in een domein. Verkoop jij bijvoorbeeld stoelen, dan is het aan te raden om een domeinnaam te kiezen die gerelateerd is aan stoelen zoals stoelen.nl. Als je hiervoor kiest weet je zeker dat je er alles aan doet om zo optimaal mogelijk te scoren en dat is natuurlijk erg prettig. Hierdoor weet je zeker dat je domeinnaam sterk is en dat je goede kwaliteit zult behalen waardoor het zeker aan te raden is om hier aandacht aan te besteden. Mocht je naar aanleiding hiervan nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van een domeinnaam.

Niet te lang

Tot slot is het ook nog goed om te benoemen dat je bij het zoeken van een domeinnaam niet moet uitgaan van een te lange domeinnaam. Als je domeinnaam namelijk te lang is, zul je merken dat dit een negatief impact heeft op de zoekmachines waardoor dit niet aan te raden is. Om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden, want je wilt natuurlijk wel zo goed mogelijk gevonden worden. Daarnaast is het voor mensen ook lastig om te onthouden als je een enorm lange domeinnaam hebt. Kortom, het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

MEER TE WETEN KOMEN